Hemtjänst

Trygghet, kvalitet och kontinuitet är viktiga ledord i vår verksamhet. Här kan du se vad vi erbjuder.

Växelnummer

Alla dagar 7:00 – 16:30

0200 - 72 72 73

Vi finns på följande orter för hemtjänst:

Vid specifika frågor hänvisar vi till respektive ort

Aktuellt på HS hemtjänst

Region Kalmar län

Ramavtal Måleritjänster

HS Service & Support AB har tagit beslut på att byta ut sin fordonsflotta

Vi fortsätter med märket Ford, men byter Fiesta till Ford Puma

Ford Puma är en hybrid som går på bensin och etanol.

Detta är en miljöbil och blir ett bra mellanköp, innan vi i framtiden kommer gå över till helt eldrivna fordon.

Ford Puma kommer börja verkställas i koncernen från 2023 till 2025

Från 2023 kommer 80% av våra tjänstebilar gå på el.

Vår tjänstebilar levereras från Volvo.

Målningsarbeten projekt Kv. Ingenjören, Skanska Sverige

10-våningshus med 57 hyresrättslägenheter på Blåportshöjden i Karlskrona.

Vilka är vi på HS Hemtjänst

HS Hemtjänst har funnits som utförare inom Lagen om valfrihetssystemet sedan 2008 med start i Karlskrona, men finns numera också i Kalmar och Kristianstad. Med oss som utförare kan du och dina nära och kära känna er trygga med vår mångåriga erfarenhet inom området omvårdnad, service, städ och tvätt.

Varje möte med dig är unikt och vi bygger vår närvaro i ditt hem på värme, förståelse och respekt.
Vi utgår ifrån ditt biståndsbeslut med individens behov i centrum, detta för att fånga dig och dina behov på bästa sätt.

Vår personal är noga handplockade undersköterskor, vårdbiträden och servicepersonal som arbetar utifrån sina kunskaper och hjärtan för att kunna leverera bästa kvalitet.

Du kommer att bli tilldelad en Fast omsorgskontakt som kommer hem till dig som mestadels dagtid och som ser till att du mår bra och att dina insatser ges på ett förebyggande, rehabiliterande och individuellt anpassat sätt.

Om du får beviljat insatsen städ kommer denna insats att utföras av vår duktiga servicepersonal som endast arbetar med det som de är bäst på – att städa ditt hem.

Får du insatsen tvätt beviljad i Karlskrona kommer den att tvättas i vårt eget tvätteri i Backabo. Din tvätt levereras då alltid tillbaka till dig manglat och struket i ett fint paket. Tvättlösning finns även i Kalmar med underleverantör.

Vi har lång erfarenhet inom hemtjänst och vi förstår hur oerhört viktigt det är att finnas där för dig och dina anhöriga. Vi vet också att det kan se väldigt olika ut när det kommer till hemtjänst och just därför utgår vi alltid ifrån just dina önskemål och behov. Vi kan alltid börja med ett samtal för att höra hur dina behov är. Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

För dig som kund är vi alltid tillgängliga och lyssnar till dina önskemål och ser på så sätt till att vi når målen med en god kunddialog.

Detta kan vi hjälpa dig med

Städning

Ledsagning

Tvätt

Matleverans

Omvårdnad

Service

HSL-Uppdrag

Trygghetslarm

Så här fungerar det

1

Kontakta kommunen

Först behöver du kontakta din kommun. Vid kontakt uppger du att du vill komma i kontakt med en biståndshandläggare. 

2

Möte med biståndshandläggare

Kommunen ser till att du får en utsedd bistånds-handläggare som bokar in ett möte med dig där ni går igenom dina behov.

3

Skicka in ansökan

Skicka in en ansökan där du uppger vilka områden du behöver hjälp och stöd med. Detta görs tillsammans med biståndshandläggaren.

4

Utredning och beslut

Biståndshandläggaren och kommunen gör därefter en utredning och beviljar insatser efter dina behov.

5

Välj hemtjänstleverantör

När du blivit beviljad hemtjänst får du välja vilken hemtjänstleverantör du önskar ska hjälpa dig i din vardag. Tveka inte att kontakta oss – vi hjälper dig gärna.

Kostnad

Du betalar en avgift till kommunen för de hemtjänstinsatser du får. Det spelar ingen roll vilken utförare du har (kommunens hemtjänst eller ett privat företag som är godkänt av kommunen) – det är samma prissättning oavsett.

Vanliga frågor

Vad ingår i hemtjänst?

Hemtjänst ska vara ett stöd för dig i din vardag för att du ska kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Det kan handla om allt från hjälp med enklare sysslor någon dag i veckan till hjälp med det mesta flera gånger per dygn. 

Exempel på tjänster är städning, ledsagning, tvätt och matleverans. Läs gärna mer på seniorval.se

Vad kostar hemtjänst?

Du betalar en avgift till kommunen för de hemtjänstinsatser du får. Det spelar ingen roll vilken utförare du har, det är samma prissättning oavsett. 

Kan jag få hjälp med fler tjänster?

Vi erbjuder även hushållsnära tjänster så som snöskottning, trädgårdsarbete och extra städning. Tilläggstjänster ingår inte i hemtjänsten men med (RUT) behöver det inte bli så dyrt. Läs mer om RUT

Fler frågor eller funderingar

seniorval.se finns det samlat väldigt mycket och bra information till dig som har funderingar kring hur hemtjänst fungerar. Du är också välkommen att kontakta oss med dina frågor

Skicka in feedback

Vi vill gärna veta vad du tycker om vårt arbete – vi arbetar ständigt med förbättringar för att du som kund ska känna att du får den bästa servicen för dig.

Fyll i dina uppgifter och dina synpunkter

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska och måste fyllas i.

Kontakta oss

Anna Gustafsson

Affärsområdeschef

Maria Assarsson

Verksamhetschef för Karlskrona

Marcus Ekelöf

Verksamhetschef för Kalmar och Kristianstad

Skicka meddelande

Vi återkommer så snart som möjligt

Våra medarbetare

Våra medarbetare består av undersköterskor och vårdbiträden. Vi strävar alltid efter att ha kompetent, ansvarsfull och engagerad personal. För oss är det oerhört viktigt att du som kund och anhörig ska känna dig trygg och nöjd. I vårt kvalitetsarbete lägger vi stor vikt på att anställa, introducera och utbilda rätt personal för rätt uppgifter. Genom detta arbetssätt är våra medarbetare alltid engagerade och kompetenta.

Vi lägger stor vikt på att fånga in upplevelse från både kund och medarbetare.Vi har bland annat reflektionstid för våra medarbetare, där vi följer upp vårt dagliga arbete och vi finns alltid tillgängliga för kontakt från dig som kund och anhörig.

Vi lägger stor vikt vid personlig kontakt och har dig som vårt största fokus.

Just nu

Skicka spontanansökan

0200 - 72 72 73

Växelnummer: alla dagar 7:00 – 16:30