Hemtjänst

Kvalitet och kontinuitet är viktiga ledord i vår verksamhet. Erbjuds till privatpersoner.

Växelnummer

Alla dagar 7:00 – 16:30

0200 - 72 72 73

Vi finns på följande orter

Vid akuta frågor hänvisar vi till respektive ort

Aktuellt på HS hemtjänst

AG Express

Vi hälsar AG Express kunder och personal välkomna till oss.   Läs mer

HS Koncernen

AG Express Städservice kommer ingår i HS Koncernen.

Familjeföretag i Kalmar kommun

HS Service och Support AB  har förvärvart ett fint familjeföretag i Kalmar kommun.

Hemtjänst på ett par steg

Vi har lång erfarenhet inom hemtjänst och vi förstår hur oerhört viktigt det är att finnas där för dig och dina anhöriga. Vi vet också att det kan se väldigt olika ut när det kommer till hemtjänst och just därför utgår vi alltid ifrån just dina önskemål och behov. Vi kan alltid börja med ett samtal för att höra hur dina förutsättningar är. Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

För dig som kund är vi alltid tillgängliga och lyssnar till dina önskemål och ser på så sätt till att vi når målen med en god kunddialog.

Detta kan vi hjälpa dig med

Städning

Ledsagning

Tvätt

Matleverans

Praktiska saker som exempelvis städning, sällskap på promenader, matlagning, social samvaro eller att utföra ärenden (så kallad ledsagning) är vanliga sysslor som hemtjänsten utför.

Så här fungerar det

1

Kontakta kommunen

Först behöver du kontakta din kommun. Vid kontakt uppger du att du vill komma i kontakt med en biståndshandläggare.

2

Möte med biståndshandläggare

Kommunen ser till att du får en utsedd bistånds-handläggare som bokar in ett möte med dig där ni går igenom dina behov.

3

Skicka in ansökan

Skicka in en ansökan där du uppger vilka områden du behöver hjälp och stöd med. Detta kan bistånds-handläggaren hjälpa dig med.

4

Utredning och beslut

Biståndshandläggaren och kommunen gör därefter en utredning kring och tar ett beslut kring beviljat stöd.

5

Välj hemtjänstleverantör

Om ditt stöd är beviljat kan du nu välja vilken hemtjänstleverantör du önskar ska hjälpa dig i din vardag. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar.

Kostnad

Du betalar en avgift till kommunen för de hemtjänstinsatser du får. Det spelar ingen roll vilken utförare  du har (kommunens hemtjänst, ett privat företag eller organisation som är godkänt av kommunen) –  det är samma prissättning oavsett. Grundpriset för hemtjänst varierar mellan olika kommuner och din avgift beräknas individuellt grundat på din inkomst samt eventuella bidrag. Det är frivilligt att lämna uppgifter om sin inkomst. Om du inte vill lämna uppgifter så görs ingen beräkning och du betalar maxtaxa.

Maxtaxa
Du betalar aldrig mer än maxtaxan som för närvarande ligger på 2139 kr per månad (2021) och är densamma i hela landet.

Vanliga frågor

Vad ingår i hemtjänst?

Hemtjänst ska vara ett stöd för dig i din vardag för att du ska kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Det kan handla om allt från hjälp med enklare sysslor någon dag i veckan till hjälp med det mesta flera gånger per dygn. 

Exempel på tjänster är städning, ledsagning, tvätt och matleverans. Läs gärna mer på seniorval.se

Vad kostar hemtjänst?

Du betalar en avgift till kommunen för de hemtjänstinsatser du får. Det spelar ingen roll vilken utförare du har, det är samma prissättning oavsett. 

Kan jag få hjälp med fler tjänster?

Vi erbjuder även hushållsnära tjänster  så som snöskottning, trädgårdsarbete och extra städning. Du kan få hjälp av samma personer som hjälper dig med hemtjänsten. Tilläggstjänster ingår inte i hemtjänsten men med (RUT) behöver det inte bli så dyrt. Läs mer om RUT

Fler frågor eller funderingar

seniorval.se finns det samlat väldigt mycket och bra information till dig som har funderingar kring hur hemtjänst fungerar. Du är också välkommen att kontakta oss med dina frågor

Skicka in feedback

Vi vill gärna veta vad du tycker om vårt arbete – vi arbetar ständigt med förbättringar för att du som kund ska känna att du får den bästa servicen för dig.

Fyll i dina uppgifter och dina synpunkter

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska och måste fyllas i.

Kontakta oss

Anna Gustafsson

Verksamhetschef
Måndag-fredag mellan kl.10.00-14.00

Maria Assarsson

Operativ chef
Måndag-fredag mellan kl.10.00-14.00

Skicka meddelande

Vi återkommer inom 24 timmar.

Våra medarbetare

Våra medarbetare består av undersköterskor och vårdbiträden. Vårt strävar alltid efter att ha kompetent, ansvarsfull och engagerad personal. För oss är det oerhört viktigt att du som kund och anhörig ska känna trygghet och nöjdhet. I vårt kvalitetsarbete lägger vi stor vikt på att anställa, introducera och utbilda rätt personal för rätt uppgifter. Genom detta arbetssätt är våra medarbetare alltid engagerade och kompetenta.

Vi lägger stor vikt på att fånga in upplevelse från både kund och medarbetare.
Vi har bland annat reflektionstid för våra medarbetare, där vi följer upp vårt dagliga arbete och vi finns alltid tillgängliga för kontakt från dig som kund och anhörig.

Vi lägger stor vikt vid personlig kontakt som har dig som vårt största fokus. 

Just nu

Skicka spontanansökan